Recensies

Tussen rang en stand


Vanaf pagina 1 tot de laatste pagina in één adem uitgelezen. Je waant je naast de hoofdrolspeelster, je loopt mee op de kermis, je reist mee van den Haag naar Heinenoord, je voelt de kou, de hitte en de liefde op elke pagina. Het verschil tussen rijkdom van de mensen aan het Voorhout en de armoede van Heinenoord is schrijnend. Regelmatig een traantje weggepinkt. 
Ik vind het een prachtig geschreven boek, het hof van Assendelft is voor mij nooit meer hetzelfde... het is een huis geworden met mensen van vlees en bloed. Dit boek is een aanwinst in de geschiedenis van de Hoeksche Waard.
Deze historische roman was vanaf de eerste bladzijde meeslepend. Een mooi verhaal, waarin de details prachtig werden beschreven. Een boek waaraan je begint en niet eerder rust voordat je het uit hebt. In één woord een aanrader!!
 
De Wolkenkijker


Een mooi en ontroerend stuk geschiedenis. Zo geschreven alsof de personen in het boek tot leven komen en je er zelf bij bent. Kon het boek bijna niet wegleggen. Op het laatst een traantje weggepinkt van ontroering
Het verhaal neemt je mee terug in de geschiedenis op een manier of je er zelf bij bent,
dit geldt overigens voor alle boeken van Marja Visscher. Prachtig!
 

Maannachten

'Maannachten' van Marja Visscher neemt je vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat. Jongkind was aan lagerwal geraakt en verbleef daarom tijdelijk in Nederland, maar zijn kunstenaarsvrienden hebben hem teruggehaald naar Parijs. Joséphine koopt een schilderij van hem en nodigt hem uit om bij haar te komen eten. Vanaf dat moment wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde. 'Maannachten' is een intrigerend verhaal over leven voor de kunst en leven van de liefde.

Wat schreven de lezers en recensenten verder over Maannachten:

*Het boek is vlot en empatisch geschreven en biedt een interessant inkijkje in de kunstenaarswereld in Parijs aan het eind van de 19e eeuw. Jongkind ging om met bekende schilders zoals Monet en de schrijver Zola. De auteur heeft veel onderzoek gedaan en zich goed verdiept in de tijdgeest. 
*Marja Visscher schrijft hier een geromantiseerde biografie van Joséphine Fesser als muze, maecenas en moederlijke geliefde van de schilder Johan Jongkind. Dat is de notendop van de historische roman Maannachten. 
Al met al een prachtige en adembenemende liefdesgeschiedenis op de wijze waarop Marja Visscher deze beschreven heeft aan de hand van haar feitenonderzoek.

*‘Maannachten’ is een verhaal over een getroebleerd kunstschilder die aan de wieg van het Impressionisme heeft gestaan en de sterke vrouw die zijn rots in de branding was. Het verhaal neemt je mee naar het Parijs van halverwege de 19e eeuw, maar ook naar andere delen van Frankrijk, zoals Normandië, waar Jongkind graag kwam om er te schilderen. Het geeft een goed beeld van de normen en waarden in die tijd. Het boek beschrijft op een liefdevolle manier het niet al te gemakkelijke leven van J.B. Jongkind en Josephine Fesser. Het leest vlot en bezorgt je een paar heerlijke uren leesplezier!

Enkele recensies n.a.v. Het meisje uit de Mandenmakerssteeg: Boeiend en veel geleerd


Klaaske Scheers uit Dronten: Ik heb er van genoten en ook veel geleerd. Onder andere dat ik dankbaar ben in deze tijd te leven.

Thea Nijdam uit Groningen: Het meisje uit de Mandenmakerssteeg uitgelezen. Wat een mooi en boeiend boek was het. Af en toe even weggelegd omdat er zoveel dingen gebeurden in het verhaal. Dat moest ik even laten bezinken. Mijn complimenten!

Marjan v.d. Leer uit Oud-Beijerland: Wat schrijf je weer geweldig! Ik loop helemaal mee in Amsterdam, ruik de stinkende kelder en de vis op de markt. Mooi geschreven!

Gemaakt met Mozello - dehttps://tradetracker.com/ meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

 .